Vrijdag 26.5.2017 15:00 - 18:00
Grow your own Oyster Mushrooms
Wake up and smell the Coffee-Grounds! Come learn how to grow your own yummy Oyster Mushrooms and reuse the black gold!
Growing our own food has many benefits: it’s local, organic, reduces CO2, saves us money and is just pure fun! Do you like Mushrooms? We will teach you how to grow them by yourself! The PopinnPark social platform wishes to explore the connection between urban farming, circularity of our food systems and community, and is excited to invite you to join and enhance with us your urban farming skills. What will you learn? The workshop will be led by Marleen Sijpestijn, CEO of the social entrepreneurship Containing Mushroom. During the workshop you will learn how to make a good mix with the coffee grounds and other ingredients so the oyster mushroom grows rapidly through your valuable ‘waste’! You will discover in which conditions the Oyster mushroom fungi thrives and what you must do to achieve that. You will then make your own mushroom kit to grow at home. Hila Rotbart, manager of the PopinnPark, will also talk about the relation between growing your own food and community and explain about the PopinnPark’s Circular and Fair-Chain bar project which includes the development of a mushroom farm and a reuse coffee-ground center for community. Workshop participants who are interested will be invited to join a follow-up meeting (free of charge) to learn more, share and ask questions. This meeting is planned for the 13.6 at 19:30. Looking forward to seeing you! The PopinnPark and Containing Mushroom team Tickets: 17,50 euro Please note that there is a limited amount of space. The workshop will be given in English We encourage you to bring with you already some coffee-groud left overs for your farm. Important: Make sure it is kept clean, maximum two days old. We will also provide coffee grinds, so no worries! To sign up and for further information please contact: hilarotbart@popinnpark.nl *All income from this workshop is invested back into the local communal Mushroom farm and coffeegroud reuse center. |
Zaterdag 10.6 + Zondag 11.6
Storytelling workshop: Enterprises
Imagine your enterprise using design and storytelling.
A workshop for start-uppers, or “step-uppers” or anybody thinking about the next move. For movers. For enterprisers! At PopinnPark we like to connect and inspire. For that reason we joined forces with the storytellers of Magoga in creating a super inspiring and hands-on workshop to make ideas reality. |
Workshop gemist?
Onderstaande workshop zijn geweest, maar bij voldoende aanmeldingen kunnen we deze natuurlijk opnieuw organiseren!
Meld je aan via info@popinnpark.nl ovv de naam van de workshop.
Meld je aan via info@popinnpark.nl ovv de naam van de workshop.
Zaterdag 11 maart 15 – 17 uur
Op jacht naar Microklimaten
Voor het hele gezin
We gaan weer op expeditie! Met het Laboratorium van Microclimaten (Annechien Meier & Gert-Jan Gerlach) gaan we op expeditie. Als echte onderzoeker verkennen we de buurt om microklimaten zichtbaar te maken. Maar wat zijn dat eigenlijk? Waar kunnen planten goed groeien en waarom? Waar is schaduw of juist veel zon? We zullen ‘verrassingen’ tegenkomen en verkennen de buitenruimte met een nieuwe blik, letterlijk door een ' laboratoriumbril' zodat alledaagse natuurlijke en wetenschappelijke fenomenen zichtbaar worden. Als je geslaagd bent krijg je het officiële LFM certificaat: LfM Certified Climate Hunter! Meld je hier aan |
7 okt - Koken met Klei workshop

Door Dina Roussou and Masha Ru
Geophagie is het eten van aarde en klei achtige substanties. In een aantal landen in de wereld is dit een culturelen en spirituele traditie. Maar in Europa en de VS is het officieel gemarkeerd als een psychische aandoening, zoals beschreven in de DSM-IV.
Sinds 2013 koken Dina Roussou en Masha Ru met klei als ingrediënt. Tijdens deze workshop koken we Ravioli met verschillende type en kleuren klei.
15:00-16:00 Slot 1
16:00-17:00 Slot 2
17:00-18:00 Slot 3
Voor ieder 'slot' kunnen 4 tot 6 personen zich inschrijven. Leeftijd: van 10 - x.
‘A conversation with Masha Ru & Dina Roussou’, Very Local, by Hee-Seung Choi, 14-04-2016
(English) https://verylocalassembly.wordpress.com/masha_dina/
Geophagie is het eten van aarde en klei achtige substanties. In een aantal landen in de wereld is dit een culturelen en spirituele traditie. Maar in Europa en de VS is het officieel gemarkeerd als een psychische aandoening, zoals beschreven in de DSM-IV.
Sinds 2013 koken Dina Roussou en Masha Ru met klei als ingrediënt. Tijdens deze workshop koken we Ravioli met verschillende type en kleuren klei.
15:00-16:00 Slot 1
16:00-17:00 Slot 2
17:00-18:00 Slot 3
Voor ieder 'slot' kunnen 4 tot 6 personen zich inschrijven. Leeftijd: van 10 - x.
‘A conversation with Masha Ru & Dina Roussou’, Very Local, by Hee-Seung Choi, 14-04-2016
(English) https://verylocalassembly.wordpress.com/masha_dina/
Cursus Didgeridoo
Altijd al meer willen halen uit een Didgeridoo dan prrrrrrt? Freek liet ons op 24 september zien hoe! Het was een leerzame middag, en ja... na een half uur kreeg ik er echt een serieuze Didge-toon uit. Top.
Ook proberen? Meld je nu aan en krijg voor € 75,- 3 basislessen en je eigen didge mee naar huis om verder te oefenen. |
Atelier in het Park
Bouwen met Bamboe
Zondag 25 september
Deze eerste 'kids zondag' was een leuke 'Makers Workshop' voor jongens en meisjes, waar je een supergave droomvanger of fietsvlag kon maken van bamboe. De workshop werd gegeven door Jan Mwesigwa, oprichter van KaboogaBike, een start-up bedrijf dat bamboe loopfietsen voor kinderen maakt. Leeftijd: Vanaf 3 jaar Kosten: €10 per kind (materiaal inbegrepen) Jan gaat deze workshops vaker geven op de zondagen. Interesse? Meld je hier aan s.v.p. |
Workshop "De Onkruidenier"Zondag 22 Mei
Samen met de wildplukkers en kunstenaars Jonmar van Vlijmen en Ronald Boer werd in het Amsterdamse Frankendaelpark “gefoerageerd”. “Onkruid bestaat niet” aldus de Onkruidenier. De expeditieleden herontdekten het stadspark door op zoek te gaan naar wilde bloemen en planten. De Onkruidenier vertelde over de toepassingsmogelijkheden en verhalen die schuilgaan achter deze ogenschijnlijke doodnormale ‘onkruiden'. In het eerste inpandige park van Nederland, het PopInn park, werd de oogst verwerkt tot levensmiddelen. Denk hierbij aan heerlijke pesto’s en pannenkoekjes, en bijzondere limonades van verschillende onkruiden. WIl je ook een keer op expeditie? Meld je dan hier aan: info@popinnpark.nl ovv de onkruidenier Pay as You Feel (richtprijs 15 euro) Meer informatie over het werk van een Onkruidenier vind je op www.onkruidenier.nl |